Weboldalunk sütiket használ a látogatóink jobb kiszolgálása érdekében.
x
ENGLISH DEUTSCH WEBSHOP

A győzelemhez a Metalconstruct Zrt. alumínium termékei is hozzájárultak. 
Magyar János hozta a formáját az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság első versenynapján a Hungaroringen. 2018-as autót utasított maga mögé a szezon első futamán. Magyar János színt váltott, de ez a tudására nem volt hatással. Az őrbottyáni versenyző a 2019-es szezon első versenyén is megmutatta, hogy nem véletlenül jutott idáig. A fiatal versenyzőnek több célja is van 2019-ben. Az egyik, hogy minden pályán megjavítsa az eddigi leggyorsabb köridejét. A hétvége folyamán egyfolytában javult, míg a második időmérőt 1:39-es köridővel zárta.
 
 
 
 
Az elsöprő győzelemhez a Metalconstruct zrt. alumínium termékei is hozzájárultak. 
 
 
 
 

 A hungaroringi záróhétvégén két győzelemmel és egy második helyezéssel Magyar János megszerezte az abszolút magyar bajnoki címet. A gyorsasági bajnokság legjobb Forma-autóversenyzője az utolsó futamon technikai hibával küzdött.

Újabb év, újabb bajnoki cím. Magyar János ismét a legjobbként zárta a hazai bajnokságot. Az őrbottyáni versenyzőnek az utolsó futamon akadtak technikai problémái is.

 

  “Hogyha végig nyomtam volna és nem segítem a   technikát, akkor biztos kiesés kellett volna, tehát   tudtam, hogy mit hogy csinál a technika, és hogy   tudom segíteni. Emellett nem utolsósorban ugye a   három versenyt egy szett gumival csináltuk végig,   ami azt gondolom, hogy ez is egy pozitívum, hogy   ilyen tempót tudtam autózni.

   Az egész szezonban meggyőző fölényt tudott   mutatni.

   “Már az első verseny óta gyakorlatilag jó köröket   tudtam autózni és gyakorlatilag nem tudott senki se   a magyar bajnokság résztvevői közül utolérni. Nem   tizedekről, hanem másodpercekről volt szó és én      azt  gondolom, hogy ez jó dolog.

Magyar János kilenc győzelmet és egy második helyet szerzett a 2018-as magyar bajnokságban.

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Jani a szezon első hétvégéjéről a következőket nyilatkozta:
 
“Csütörtökön kezdtük a hétvégét egy nyílt szakági teszttel. A tempónk már akkor ígéretes volt, de nem nagyon volt tiszta köröm.
A pénteki első időmérőn sajnos nem tudtam mért kört autózni, mert megszakították az edzést. A másodikon természetesen volt már mért időnk, de úgy éreztem, hogy lett volna még benne egy kicsi.
A szombati nap elég kaotikusra sikerült. A délutáni versenyünket egy kör után rajtbaleset miatt félbeszakították. Többet nem szeretnék erről mondani, nyílván ki fogják vizsgálni, hogy mi történt pontosan és kik a felelősök. A naplementében megtartott verseny elég jól sikerült. Egyértelmű csapatutasítást kaptam – “Érjél körbe, de eszeveszett gyorsan ám – nem volt mit tenni, nyomtam hát neki. Ez két kategóriában is a dobogó legfelső fokára repített.

Vasárnap már semmi extra, nehezítő körülmény nem árnyékolta be a versenyzést. Az FIA CEZ értékelésében harmadik, míg magyar értékelésben abszolút első lettem. -Osztotta meg élményeit velünk Magyar János.
 
 

Magyar János & Magyar Zoltán – 

„Minket a kihívások éltetnek

 
 
Magyar Jánosnak a sebesség az élete, 200 km/h felett érkezik el számára a komfortzóna. Amíg
legtöbben óva intjük szeretteinket a sebességtől, addig Zoltán belehajszolja fívérét ebbe.
Magyarország leggyorsabb ikerpárjával, Magyar Zoltánnal és Magyar Jánossal beszélgettünk.
 

Határ a csillagos ég: Forma autóból a Forma1-be? – interjú Magyar Jánossal

 
 
 
 
 

Megnyerte a FIA Közép Európai Zónabajnokságot, jelenleg vezeti a magyar elszámolást, és úgy edz akár egy ökölvívó – mint mondja ez és az ő sportja, az autóversenyzés nem is áll olyan távol egymástól. Nemrégiben lehetett hallani a 2015-ös forma autós magyar bajnok, Magyar Jánosról, aki ebben a szezonban egyszerre három sorozatban vett részt. Janit sűrű programja közepette kérdeztük.

 


         Mikor ültél először autóba és mi fogott meg a versenyzésben?

–         2013-ban ülhettem először forma autóban. Ez egy Formula BMW volt. Már az első pillanatban is nagyon tetszett. Jó volt a verseny hangulata. Tetszett, hogy határon autózhatok, és részese lehetek annak a környezetnek. Mindig is a forma autók érdekeltek és 2013-ban önerőből sikerült megtennem az első métereket.

         Mit jelent számodra a Forma autózás?

–         Számomra ez az élet. Olyan mintha a részem lenne. Nem tudok és nem is akarok élni nélküle. Ez a sport kell nekem ahhoz, hogy működni tudjak. 

         Mit lehet tudni az autódról és a csapatodról? Milyen eredményeket tudtok magatok mögött?

–         Az autóm egy Forma 3-as Tatuus Honda. Egy 2 literes 280 LE-s motor hajtja. 0-ról 100-ra 2,7 másodperc alatt gyorsul fel. Hat sebességes, szekvenciális váltó van benne. A karbon váz miatt mindössze 465 kg. Pályától és beállítástól függően 300 km/h körül van a végsebessége. A csapat évről évre jó munkát végez. Ezt támasztják alá az eredményeink is. 2013-ban és 2014-ben megnyertem az 1.6-os kategóriát a magyar bajnokságban. Egy évvel később váltottam a jelenlegi autómra. Az első szezonomban megszereztem a magyar abszolút bajnoki címet. 2016-tól nemzetközi mezőnyben is versenyzem. Idén megnyertem az FIA Közép Európai Zónabajnokságot és jelenleg vezetem a magyar elszámolást is.

         Mozgalmas az év eddigi része, ahogy olvasom (Brno, Pannónia Ring stb.). Mi minden volt idén a versenyeket illetően?

–         Idén 3 sorozatban indultam egyszerre. A magyar bajnokság mellett a nemzetközi ESET kupában és az FIA Közép Európai Zónabajnokságban rajthoz álltam. Egy igazán sűrű év van mögöttem. Idén versenyeztem többek között a Hungaroringen, a Red Bull Ringen, a Pannóniaringen, a Slovakiaringen és Brno-ban is. 

         Szerinted hol a helye ennek a sportnak Magyarországon ismertséget és elismertséget illetően? Mindenki tud a „nagy Forma 1-ről, de a többi kategóriáról is vajon?

–         Hazánkban évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az autóversenyzés ezen formája. Én is azon vagyok, hogy minél többen megismerjék a forma autózást. Sokan azt hiszik, hogy az F1-ben csak úgy belecsöppen az ember, és kevésbé figyelnek arra, hogy egy versenyző hogyan jut el odáig, pedig a kisebb sorozatok is nagyon izgalmasak tudnak lenni.

 Nálatok autóversenyzőknél, hogyan zajlik egy „edzés?

–         Sokan azt hiszik, hogy csak be kell ülni az autóba és nyomni a gázt, pedig ennél ez sokkal összetettebb. Egy F3-as autó igazán igénybe veszi a szervezetet. Erőhatás éri a nyakunkat, a hátunkat és a derekunkat. Egy igazán meleg versenyen kilókat is veszíthetünk. Nem beszélve arról, hogy végig maximálisan kell koncentrálnunk. Egy pillanatra sem nézelődhetünk vagy lazíthatunk. Az edzésekben nagy segítségemre van Balzsay Károly ökölvívó világbajnok. Kevesen tudják, de az ökölvívás és az autóversenyzés sokban hasonlít. Elég csak a szem-kéz koordinációra vagy az állóképességre gondolni. A fizikai edzés mellett gokarttal és szimulátorozással tartom magam edzésben.      

-   Mik a jövő tervei? Irány a Forma1?


–         Nyilván szeretnék előbbre lépni és a határ a csillagos ég. Több verzió is lehetséges, amikről egyelőre nem szeretnék többet elárulni.Köszönjük az interjút a train4gain-nek. 

-----------------------------------------------------------

Szlovákiaring 2017.08.20.

 
 
Jani egy újabb győzelemmel gazdagodott  a Slovakiaringen.
 
Az egész éjszakai eső miatt felszáradó pálya fogadta a magyar bajnokság,
 
az ESET kupa és a Zóna bajnokság résztvevőit. 
 
 
 

„Szinte mindenki vizes gumikkal vágott neki az időmérőnek. 

Mi inkább vártunkpár percet és száraz pályára alkalmas

abroncsokkal gurultunk pályára.

Időnként csúszkáltam és az első pár kör az értékelhetetlen volt, de később

kifizetődött a taktikánk. Így sikerült elhoznom újra a pole pozíciót nedves

körülmények között is. - Magyar János

Az időmérő és a verseny közöttmindösszesen 2 órája volt Janinak.

A reggeli jó formája

tovább is kitartott és behúzta a hétvége második versenyét.

 

 
 
 

 

Tegnap a 

lengyel versenytársam

nyert, ma pedig én. Így újra fej-

fejmellett haladunk a Zóna

bajnokságban. Az utolsó hétvége

Brno-ban lesz, ahol minden

eldől. Örülök ennek a hétvégének

és várom a következő felvonást 

3 hét múlva.-MJ

 

 
 

Pannóniaring 2017.06.23-25

 

 

 

Magyar Jani egy hónapja a

Red Bull Ringen versenyezhetett utoljára. Ezen a hétvégén a

Pannóniaringen folytatta 2017-es szezon.

A Magyar Gyorsasági Bajnokság és a Zóna bajnokság első

napján egy pole pozíciót és 

egy futamgyőzelmet gyűjtött be a Magyar Racing Team

versenyzője.

 

 

 

 

Két verseny és a magyar sikerek a Red Bull Ringen

 

Magyar János a Red Bull Ringen teljesítette a szezon második hétvégéjét.

A Red Bull Ringen az ESET kupa és Zónabajnokság mezőnye együtt teljesíthette

a második felvonást. A rajtrácsra 26 autó állhatott fel. Jani a kategóriájában

szombaton sem talált legyőzőre.

 

----------------------------------------------------------------------------------

Április 22-23-án egész hétvégés Magyar bajnokság, FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság és ESET kupa került megrendezésre a Hungaroringen.

 


A Magyar Racing Team versenyzője, Magyar János egy 

hosszú és tartalmas felkészülési időszak után a mogyoródi

pályán teljesíthette az idei év első versenyeit. 

A Pilóta 2017-ben három sorozatban is helyt áll.

 

 

A csapat felszerelésének biztonságáról a Metalconstruct Zrt. alumínium dobozai

gondoskodnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyar János a Metalconstruct Zrt alumínium dobozaival.