Weboldalunk sütiket használ a látogatóink jobb kiszolgálása érdekében.
x
ENGLISH DEUTSCH WEBSHOPA kedvezményezett neve: METALCONSTRUCT Alumíniumszerkezetek Gyára Zrt.

A projekt címe: Nyomásos öntészeti kapacitás kialakítása a Metalconstruct Zrt-nél

A szerződött támogatás összege: 459 091 627 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja, hogy a társaság siroki ipari park területén fekvő telephelyén kialakítsa öntészeti kapacitásait, amellyel elindíthatja beszállítói tevékenységét. A beruházás indokoltsága egyrészt a társaságon belüli alkatrészigény kielégítése, másrészt a piacon jelenleg is működő öntödék túlterheltsége, amely miatt stabil piaci kereslet prognosztizálható, harmadrészt e fejlesztés teremti meg a METALCONSTRUCT Zrt. számára a beszállítóvá válás alapját, amely révén a későbbiekben az autóipari nagyvállalatok stabil partnerévé tud válni. A társaság a korábban folytatott kokillás öntészeti tevékenysége, valamint a jelenlegi tevékenységei révén megfelelő szakmai tudással és tapasztalattal rendelkezik, amelyet a DAB Pumps Hungary Kft-vel kötött együttműködési megállapodás is

visszaigazol. A beruházás a siroki ipari parkban valósul meg, amely terület több évtizedes fémipari múlttal rendelkezik, így a termeléshez szükséges infrastruktúra és a képzett humán erőforrás állomány elérhetősége biztosított. A fejlesztés keretében felépül egy 1107 négyzetméteres üzemcsarnok, a telekhatáron belül kiépítésre kerül megfelelő infrastruktúra (gáz, elektromos áram, víz), beszerzésre kerülnek a nyomásos öntészeti tevékenységhez szükséges gépek, a megmunkáló központok és a kiegészítő berendezések, bevezetésre kerül a fejlett, az IPAR 4.0 követelményeinek megfelelő vállalat- és termelésirányítási rendszer továbbá megvalósításra kerülnek a beszállítói tevékenység végzéséhez szükséges képzési és szervezetfejlesztési feladatok, valamint a piacra jutást szolgáló vásáron való megjelenés.

A termelési kapacitás alapját a legmodernebb technológiai színvonalat képező géppark adja, amely az alábbiakat foglalja magába: 1. 3 db IDRA hidegkamrás nyomásos öntőgép, amelyek a könnyű, vékonyfalú alumíniumtermékek esetében is biztosítják a precíz és nagy volumenű sorozatgyártást; 2. Olvasztótorony; 3. Híd-daru; 4. CNC Megmunkáló központ; 5. Egyéb kiszolgáló berendezések. A komplex fejlesztés megvalósítása révén a társaság a DAB Pumps Hungary Kft. által elvárt, a mennyiségi és minőségi jellemzőknek egyaránt megfelelő gyártói kapacitásokkal fog rendelkezni.

A figyelembe vett tartalmi értékelési szempontok igényekkel összhangban kialakításra kerülő ERP rendszer, továbbá az emberi erőforrás állomány fejlesztését célzó képzést, szervezetfejlesztést és tanácsadást magában foglaló programok egészítenek. Mindezek révén a METALCONSTRUCT Zrt. nem csak, hogy el tudja indítani beszállítói tevékenységét, de alkalmassá válik annak jelentős fejlesztésére, a célból, hogy már néhány éven belül a hazai autóipar aktív beszállítója lehessen.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31

Projekt azonosító száma: GINOP-1.3.3-16-2018-00050